Afgelopen zondag een jong kindermodel in mijn studio gehad voor een reclamefoto van een voedingsmiddelen fabrikant.

Het heeft heel wat moeite gekost om een model te vinden en regelen, maar het is uiteindelijk gelukt!

Het jongetje moet de wereld in zijn hand houden en hier naar kijken. Valt ook niet mee voor een zesjarige om lang naar de voetbal te kijken en voor te stellen dat dit de aarde is. (is de aarde rond dan)

Blijf naar de bal kijken

De rest van zijn leven ziet hij de opdruk van de voetbal: Piet piraat die de wereld Zee├źn beheerst. Heel vreemd maar de bal wilde hij niet hebben na afloop….

De laatste hand aan het haar leggen

Heel mooi haar, maar wel erg bewerkelijk om straks vrijstaand te krijgen voor montage in de nieuwe achtergrond.

Een nadere bal doet wonderen

Een andere bal doet wonderen...

En natuurlijk duurt het veel te lang voor zo’n kleine jongen maar uiteindelijk heb ik wel goede foto’s om mee verder te kunnen.

pfff gaat het nog heel lang duren

pfff... gaat het nog heel lang duren?

 

Nasa bedankt

De bal moet dus vervangen gaan worden door een wereld bol. Het budget was helaas niet toereikend om deze zelf te gaan fotograferen. Na wat speurwerk enkele mooie HiRes foto’s gevonden met dank aan Nasa (zij hebben een iets groter budget maar wel dezelfde camera).

Globe

Onze blauwe planeet

Wat je van ver haalt is niet altijd beter.

Om het verhaal compleet te maken; Er moet ook een mooie achtergrond achter. Hiervoor hebben we een middag rond gereden in Limburg voor een leuk heuvellandschapje. Van de week had ik echter al een mooi veld gefotografeerd hier vlak bij (10 minuten afstand). Je raad het al.. Deze is het geworden.

Uiteindelijk moet alles nog samengevoegd worden, dus ik ben nog wel even bezig. De foto gaat gedrukt worden op meters grootte. Elk detail is dus van belang.

Ik hoop het eindresultaat snel te kunnen laten zien.