Voor een nieuwe serie foto’s ben ik vandaag enkele dieren gaan fotograferen, waaronder wat grote vogelspinnen… Hiervoor het internet afgespeurd en uiteindelijk iemand gevonden die een behoorlijke collectie thuis heeft zitten. Waaronder ook slangen, schorpioenen tot zelfs drie kaaimannen…

Het liefst fotografeer ik modellen in mijn studio maar dat was geen optie, omdat deze dieren warm moeten blijven. Voor het fotograferen op locatie gebruik ik een paar Nikon SB900 reportage flitsers met parapluutjes die ik aanstuur via pocketwizard triggers.

 

Vandaag dus een shoot met harige, kruipende,bijtende en ook giftige spinnen, kaaimannen, een giftige schorpioen en een wurgslang.

In de garage aangekomen laat Patrick, de eigenaar van de dieren,  eerst zijn collectie zien. Voor de slangen en Kaaimannen moet we straks op zijn slaapkamer kijken verteld hij. Om er even in te komen beginnen we met een rustig exemplaar vogelspin.

Niets aan de hand tot uiteindelijk het pronkstuk van de collectie; een Poecilotheria metallica model staat. Oftewel een giftige vogelspin met mooie blauwe en gele kleuren. Deze blijft niet rustig zitten.

 

Na het fotograferen van de schorpioen waren we klaar in de garage. Voor de slangen en de kaaimannnen gaan we naar het woonhuis waar de slangen en kaaimannen zich bevinden.

Patrick heeft drie mooie kaaimannen zitten en de mooiste van meer dan een meter lang moet op de foto.

Voor het fotograferen wordt de kaaiman op de grond gezet. ‘Hij kan bijten’ wordt erbij verteld.  Na enkele spannende minuten staat ook de kaaiman erop. De Slang is als laatste aan de beurt. Dit valt gelukkig mee. Het is maar een wurgslang…