Voor onderstaande foto zijn we weer bezig met high-speed liquid & drinks fotografie in de studio. Veel nattigheid en rode vlekken.

High-speed Fotografie

Zeer belangrijk bij het fotograferen van vloeistoffen in beweging is de scherpte. Bij heel veel foto’s die op internet van dit soort onderwerpen te vinden zijn, zie je onscherpte in de beweging en typisch genoeg wordt alles gepresenteerd als ‘high-speed Photography’.

“Speed is the key” of te wel; snelheid is de sleutel. Dit bedoel ik niet zozeer voor de vloeistof maar vooral voor de fotografie.  Zonder snelheid in je flitsers geen scherpte.  Met een conventionele flits-installatie lukt je dat niet zondermeer.

Post-Production / Beeldbewerking

Het wijnglas met de wijn wilde ik in een landschap met wijnranken plaatsen.

Tijdens een vakantie in Duitsland had ik al eerder speciaal hiervoor landschappen in de Moezel gefotografeerd. Op zo’n moment heb je niet altijd het geluk dat er een mooie lucht aanwezig is. Zonlicht is uiteraard wel belangrijk.

Vervolgens heb ik de kleuren zo aangepast tot ik de sfeer bereikt had die ik graag wilde.

Het glas met de wijn heb ik vrijstaand / transparant gemaakt met behulp van maskers en in de achtergrond geplaatst.  Om deze montage realistisch te maken is de achtergrond in het glas vervormd wat je normaal ook zou verwachten door de bolling van het glas.

Om de foto in het groot te bekijken of meer voorbeelden te zien van Liquid & drinks fotografie kijk dan in mijn portfolio op www.irenevandermeijs.nl/food

Fotografie & Beeldbewerking Irene van der Meijs