Een mooi artikel van de oprichter van PANL, fotografie-recensent en journalist Pim Milo over de toekomst van Reclame fotografie.

 

‘Een goede reclamefotograaf is iemand met ontzettend veel technische knowhow die zich nergens door laat terugschrikken, omdat hij het technisch absoluut kan of anders heel snel kan leren, binnen 48 uur weet hoe hij het wel kan doen. Dat is de eerste voorwaarde en de tweede voorwaarde is dat hij geen hoofd vol met eigen ideeën moet hebben, want hij moet openstaan voor de ideeën van een ander. ‘

Aldus Pim Milo

In het artikel beschrijft hij dat het technische deel van het fotograferen binnen 48 uur te leren is met de huidige stand van techniek. Maar Kwaliteit en Authenticiteit zijn de enige middelen om werk te krijgen en te behouden.

Ook stelt Pim aan de kaak dat kwaliteit niet meer als eind product door de fotograaf geleverd hoeft te worden. Inkopers (producers, art-buyers e.d.) weten hoe ze dit kunnen compenseren met goede beeldbewerkers. Hier ben ik het niet eens met Pim, de fotograaf zal zelf ook in de beeldbewerker zijn stoel moeten plaatsnemen en zorg dragen voor een goed eindproduct. Ik zie het wel gebeuren om mij heen. De kwaliteit van de fotografen in Nederland is discutabel. Reclame fotografen met visie en vakmanschap bestaan in Nederland maar worden uitgebuit.

Pim milo:

‘een product leveren dat boven de middelmaat uitsteekt. Dat zijn de condities om werk te houden. Je moet nooit op prijs gaan zitten. Ga voor authenticiteit en kwaliteit, maar niet op prijs, want dan word je uitwisselbaar en dan is het over. Dan word je uitgeknepen als een spons, daar heeft de bulk van de fotografen last van. Te veel vissen in dezelfde vijver.’

 

Zie het volledige artikel op de website van fotografenondernemen.nl hier:

http://www.fotografenondernemen.nl/partners/pim-milo/