Animatie | Stop Motion Animatie Film | Video

animatie

Animatie | Stop Motion Animatie Film | Video

Simplicity is the ultimate sophistication.

Stopmotion animatie of een korte film kan een mooie techniek zijn voor een bedrijfs presentatie
instructie of uitleg van een product, recepten en reclame.

Animatie en Stop-motion Animatie Film

Stop Motion Animatie is een mooie en opvallende vorm van marketing voor Food en Drank Producten

Animatie I Love Summer Days

Voor deze korte animatie film met foto’s en teksten hebben we gekozen voor een frisse zomerse en zonnige uitstraling.

Korte Animatie film Aardbeien ijs

Voor deze korte animatie film met foto’s hebben we gekozen voor een frisse uitstraling. Naast de animatie met frame foto’s en een special effect, hebben we gekozen voor een korte tekst animatie.

Stopmotion film recept Appelflappen maken

Voor deze recept animatie film met foto’s hebben we gekozen voor een frisse zomerse en zonnige uitstraling. Bij deze klassieke en originele animatie techniek wordt gebruik gemaakt van meerdere foto’s die ieder een stapje laten zien in het proces van de bereiding voor het zelf maken van Appelflappen. Naast de stopmotion frame foto’s hebben we gekozen voor extra uitleg via tekst animaties, zodat de kijker het recept zelf makkelijk kan volgen.

Short Movie Bavaria HerftsBok

Voor deze korte reclame film hebben we gekozen voor een warme herfstsfeer met zonnige uitstraling.
De herfstblaadjes zijn apart tegen een green key wand gefilmd en daarna in de postproduction / beeldbewerking met de opname van de verfrissende naar beneden glijdende condensdruppel op het blikje samengevoegd.

Stop-motion Animatie Film

Met een stopmotion animatie film kan je op een ambachtelijke manier laten zien
hoe een recept of food product gemaakt wordt of speciale effecten toevoegen aan een film.

In onze animatie studio werken we aan creatieve stop motion animatie films. Dit kan ook met jullie product! Stopmotion animatie film is een leuke techniek om food en/of drank producten te promoten of een uitleg video te maken. Er zijn vele effecten mogelijk in een stopmotion animatie film, waardoor je extra aandacht van je doelgroep kan krijgen.

Stop-motion of stopframeanimatie is een filmtechniek waarmee speciale effecten in films kunnen worden gecreëerd. Je kan je producten laten bewegen op een speciale manier en steeds iets veranderen in ieder nieuw frame beeld, waardoor je een unieke film krijgt. Bij deze klassieke originele techniek wordt gebruik gemaakt van meerdere foto’s die ieder een stapje laten zien van bijvoorbeeld de bereiding van een foodproduct / recept.

Stop motion film heeft een speelse stijl vol dynamiek en trekt de aandacht van de kijker. Je kan met deze techniek effecten bereiken die met normale film niet altijd op dezelfde manier mogelijk zijn. Bijvoorbeeld het verplaatsen van een bord of een ingrediënt laten bewegen terwijl er geen handen zichtbaar zijn.

Stopmotion film is een mooie techniek voor een bedrijfsfilm,instructiefilm, recepten film, reclame film of een traditionele animatie film. Dezelfde animatie techniek wordt toegepast bij tekenfilms.

Je krijgt de illusie van beweging door het na elkaar afspelen van verschillende stilstaande beelden waarin steeds iets verandert of verplaatst. De losse stilstaande beelden noemt men frames. Bij traditionele film maak je gebruik van 24, 25 of 30 frames per seconde.
Bij een stopmotion animatie maak je vaak gebruik van 12 of 15 frames en soms nog minder 8 of 5 frames per seconde. Het resultaat ziet er daardoor wat schokkeriger uit, wat vaak een leuk en speels effect geeft. Als je de stopmotion meer vloeiend wil laten bewegen kan je gebruik maken van de standaard frames zoals bij film.

Stop motion animatie is een prachtige manier om objecten tot leven te brengen en hun karakter en persoonlijkheid te tonen. Door deze techniek te gebruiken in marketing kan het enorm effectief zijn voor food en drank producten. Stop motion animatie is de perfecte manier om de aandacht te trekken van consumenten en nieuwsgierig te maken naar het product.


Bij stop motion animatie worden verschillende foto’s achter elkaar gezet om zo een videosequentie te vormen. Bij het maken van een stop motion animatie worden objecten vaak letterlijk vanuit verschillende hoeken gefotografeerd zodat ze lijken te bewegen. Dit creëert een fascinerend en levendig beeld. Door deze techniek toe te passen op food en drank producten kan men bepaalde kwaliteiten van het product benadrukken en hun merk identiteit versterken.

Om de illusie van beweging te creëren, moeten alle frames naadloos op elkaar aansluiten. Dit kan veel tijd en moeite kosten, maar het resultaat kan adembenemend zijn.
Food en drank zijn onderwerpen die uitstekend geschikt zijn voor stop motion animatie. Het gebruik van deze techniek kan de consument laten zien hoe een product gemaakt wordt en wat de verschillende smaakprofielen zijn. Het kan ook een emotionele verbinding tot stand brengen tussen de consument en het product. Dit schetst een levendig beeld in het hoofd van de consument, zodat ze het product kunnen zien, ruiken en proeven.


Een ander voordeel van stop motion animatie is het vermogen om het product creatief te tonen en het tegelijkertijd te associëren met een bepaalde emotie, persoonlijkheid of merk identiteit. Een drankje kan bijvoorbeeld worden afgebeeld als verfrissend en energiek, terwijl een snack kan worden afgebeeld als knapperig en hartig. Bovendien kan men ook het verhaal achter een product vertellen, bijvoorbeeld hoe een bepaald merk is ontstaan en wat hun waarden zijn.
Stop motion animatie is ook een uitstekende manier om viral marketing campagnes te starten en om de aandacht te trekken van verschillende doelgroepen. Met het gebruik van sociale media kunnen marketeers creatief omgaan met hun product en hun merk. Een stop motion animatie van een balletje ijs dat in slow motion smelt, kan bijvoorbeeld een breed publiek aanspreken.
Kortom, stop motion animatie is een creatieve en effectieve manier om food en drank producten te promoten. Het kan emoties en persoonlijkheid geven aan een product, het verhaal achter een merk vertellen, en het publiek nieuwsgierig maken naar een product. Het is daarom zeker de moeite waard om stop motion animatie op te nemen in de marketing strategie.
De volgende keer dat u een nieuw project in gedachten heeft, denk dan eens aan de kracht van stop motion animatie en hoe het uw product kan versterken.

Irene van der Meijs

Animator | Food fotograaf | Food stylist | Beeldbewerker | Art Director